Pzt. - Cuma: 10.00 - 18.00 Cumartesi - Pazar: Kapalı

8. Ulusal İşçi ve İş Güvenliği Kongresi

18 Nisan 2015 tarihinde Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Anfisinde 3 gün süren Ulusal İşçi ve İş Güvenliği Kongresi’nde Genel Başkanımız Meltem Cumbul, Yönetim Kurulu Üyemiz Sercan Gidişoğlu ile birlikte “Oyuncuların Mesleki Sağlık-Güvenlik Riskleri ve Tehlike Sınıfı Yükseltme Süreci” konusunda konferans verdi. Oturum Başkanlığını kongre düzenleme kurulu üyesi Ahmet Turan Dörtdemir’in yaptığı  konferansta, Genel Başkanımız; iş güvenliği ile ilgili çalışmalara 1 Mayıs 2012 tarihinde sette yitirdiğimiz Selin Erdem’in acısıyla başladığımızı dile getirdi.Meltem Cumbul ve Sercan Gidişoğlu konferansta setlerde yaşanan çeşitli iş kazalarını anlatan video eşliğinde sunum yaptı.
Doç.Dr. Emre Gürcanlı, İSG Uzmanı Dr. Ali Rıza Tiryaki, Artı Danışmanlık Uzmanları, Sine Sen, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, Kamera Asistanları Derneği katkılarıyla Türkiye’de ilk kez “Setlerde İşçi Sağlığı ve güvenliği Rehberi” ni hazırladığımız vurgulandı.
Setlerin “Az tehlikeli” sınıftan “Tehlikeli sınıfa” alınması için yaptığımız uğraştan başarıyla çıktığımızın altını çizen Meltem Cumbul, sendikanın haklı mücadelesinin sürecini paylaşırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişlerini sinema ve dizi setlerine gelmeye, yaşadıkları sıkıntıları yerinde görmeye davet etti.
Konferanstan sonra Çukurova Üniversitesi Tiyatro Kulübü’nü ziyaret ettik.