Atipik Çalışanların Geleceği Brüksel’de Tartışıldı

Sendikamızın üyesi olduğu Uluslararası Aktörler Federasyonu (FIA) Avrupa kolu EuroFIA’nın, Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ-European Federation of Journalists), Uluslararası Müzisyenler Federasyonu (FIM-International Federation of Musicians), UNI MEI (Global Union for the Media and Entertainment Sector) ile birlikte ve Avrupa Komisyonu’nun mali desteğiyle düzenlediği “Medya, Sanat ve Eğlence Sektöründe Çalışmanın Geleceği; Atipik çalışmanın gerekleriyle başa çıkmak” (The Future of Work in the Media, Arts&Entertainment Sector; Meeting the Challenge of Atypical Working) başlıklı etkinlik 8-9 Eylül 2016 tarihlerinde Brüksel’de yapıldı.
Avrupa’nın her yerinden gelen Medya, Sanat ve Eğlence sektöründe çalışan sendikaların temsilcilerinin Avrupa Parlementosu üyeleri, Avrupa Komisyonu’nun uzmanları ve bu alanda çalışan faklı uzmanlarla biraya geldiği etkinlikte Avrupa Birliği’nin ‘çalışanların sosyal haklarıyla’ ilgili politikaları tartışıldı. Sendika temsilcileri ihtiyaçlarını, beklentilerini ve atipik çalışanlarla ilgili ne gibi düzenlemelere ihtiyaç duyulduğu konusundaki görüşlerini Avrupa Birliği yetkilileriyle paylaştılar.
Yukarıda adı geçen dört kurumun birlikte organize ettiği ve daha önce proje dahilinde 4 atölye çalışmasının yapıldığı ‘Atipik Çalışanlar Projesi’nin kapanış etkinliği olan bu buluşmada ayrıca bu dört kurumun birlikte hazırladığı, etkinlikle aynı adı taşıyan “Medya, Sanat ve Eğlence Sektöründe Çalışmanın Geleceği; Atipik çalışmanın gerekleriyle başa çıkmak” (The Future of Work in the Media, Arts&Entertainment Sector; Meeting the Challenge of Atypical Working) başlıklı kitapçık da tanıtıldı. Medya ve Kültür endüstri çalışanlarının temsilcileri ve Avrupa Birliği politikacıları ve bürokratlarından oluşan yüzden fazla kişiyi bir araya getiren etkinlikte sendikamızı Yönetim Kurulu üyemiz ve Uluslararası İlişkiler Sorumlumuz Sercan Gidişoğlu ve üyemiz Feride Çetin temsil etti.