Image Alt

Stüdyo

Seslendirme oyuncuları olarak iş yerlerimiz olan stüdyolarda işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınması için çalışıyoruz. Seslendirme oyuncularının sosyal güvence kapsamında ve iş sözleşmeleri ile güvence altına alınmış; çalışma haklarına kavuşması için stüdyo sahipleri ve yöneticileri ile mesleğimize yakışır standartları oluşturmak için bir ara geliyoruz.  Hukuki ve idari süreçleri beklemeden sosyal diyalog kapsamında lobi çalışmaları yürütüyoruz. Son yıllarda sektörde çalışan seslendirme oyuncusu üyelerimiz ile seslendirme çalışma biriminde yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda 2017 yılında bir ilki gerçekleştirerek; işverenler ile yürüttüğümüz müzakare sonucunda, seslendirme oyuncuları için taban ücretleri belirledik. Hedefimiz her yıl yeniden sosyal diyalog kapsamında bu süreci daha ileriye taşımak, bu süreç ile birlikte  stüdyolarda var olan çalışma koşullarını da bir standarda bağlamak.