Dans ile ÖZ’e Yolculuk Atölyesi Başlıyor

Oyuncular Sendikası’na özel avantajlarla “Dans ile Öz’e Yolculuk Atölyesi ” Başlıyor. Atölyemiz herkese açıktır. Tek yapmanız gereken, başvuru için sendikamızı aramak.

Tarih: 24 Nisan 2018 Salı

Saat: 11:00 – 14:00

Yer: Tuva Sanat , İstiklal Cad.  Atıf Yılmaz Sok. No:16/3  Beyoğlu/ İstanbul

Başvuru İçin İletişim Bilgileri

info@oyuncularsendikasi.org

Dilruba Saatçi’nin özgeçmişine ulaşmak için tıklayınız.
Dans ile Öz’e Yolculuk Atölyesinin Farkı
Isınma çalışmalarından koreografiye kadar uzanan çalışmada katılımcılar içsel bir yolculuğa çıkarlar. Beden ve içsel çalışma ilişkisi katılımcıların kendilerine dürüst olma imkânını tanır ve harekete geçerek içselleştirme fırsatını doğurur.
Yargı sistemi (ayıplar, günahlar, yetersizlik düşünceleri, estetik kaygılar, geçmişte ve gelecekte yaşamak vs.) ortadan kalktığında, beden özgürleşir, kendi ifade şekline kavuşur. Bilgi, kendine olan inanç, kalıpsız düşünceler ve kararlılık, hareketlerimizi netleştirir, güçlü, esnek ve dengede olmamızı sağlar. Bedenimiz bizi değil, biz bedenimizi yönetmeye başlarız.
Konu Başlıklarımız

• Denge, Dişil -Eril Enerji Kullanımı, Anda Kalmak, Mental Güç, Bağ, Güven, Esneklik, Ritim, Kararlılık, Bilgi, Liderlik, İfade.
  • Hareket & Etkileşim
  • ‘İnsan kendini insanda tanır’ der Goethe. Amacımız, birlikte özün gücüne ulaşmak.

Bir bütünün parçasıyız. Birlik ve etkileşim bilince sahip olan insan iletişimini güçlendirir. Düşüncelerinin ve bundan kaynaklanan hareketlerinin karşısındaki insanın reaksiyonunu oluşturduğunun farkında olan insan, hayatının sorumluluğunu almasına kapı açar. Sorumluluk ise ‘’kurban’’ psikolojisinden uzaklaştırır, hayatına yön veren gücün kendi içinde olduğunu görmeye başlar ve hangi yoldan gideceğine dair, bilinçli karar verme aşamasına gelir.
Virüs gibi yaygın olan ‘’Önemsenme Savaşı’’ kişiyi her zaman yenik düşürmektedir.
Yargısız ‘’İşte bu benim!’’, diyebildiği an, cesaret korkunun yerini alır ve insanın temel ihtiyacının en doruk noktası olan potansiyeli ile yüzleşir ve ‘yaşamaya’ başlar. Hür, bağımsız.
KARANLIKTA GÖREN İNSAN
Çoğu insan karanlıktan değil, ışıktan korkmaktadır. Bazen karanlığın içinde var olmak gerekir kendimizi keşfedebilmemiz için. Karanlığın içindeki belirsizlikte insan belirir; tüm varoluşu ile…
Öğrendiklerimizden;
• Sınırlarımızla yüzleşme ve genişletme olanağını keşfediyoruz.
• Kendimizi olduğumuz gibi kabule geçiyor, ‘Yargı’yı ortadan kaldırıyor, sadece var olduğumuz için değerli olduğumuzu öğreniyoruz.
• Bastırdığımız duyguların farkına varıyor, ortaya çıkan duyguları ciddiye alınmasını sağlıyoruz.
• Tüm hareketlerimizin etki – tepki ilişkisini görüyoruz.
• Beden- Düşünce ilişkisinin farkına varıyor, harekete geçmenin güç kaynağını öğreniyoruz.
Esnek bir vücut, kendine gösterdiğin toleransın eseridir.