Dans Ve Opera Meslekleri İçin Taslak Metinler Görüşe Sunuluyor

Sahne, Perde, Ekran ve Mikrofon Oyuncuları Sendikası olarak, 7 Aralık 2012 tarihinde Mesleki Yeterlilik Kurumu ile sektörümüze ilişkin öncelikle 5 mesleğin standardını yapmak için protokol imzaladık. İmzaladığımız protokol sonrasında öncelikle “Oyuncu”, “Figüran” ve “Seslendirme Oyuncusu” mesleklerinin standardına ilişkin birer taslak metin oluşturduk ve görüşe sunduk. Mesleki Yeterlilik Kurumu yönetim kurulu tarafından onaylanan bu taslak metinler 26. 12.2013 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak resmileşti.
Şimdi “Dansçı” ve “Opera Şarkıcısı” meslekleri için taslak metinleri de hazırlandı. Fakat bu taslak metinler,  sizin değerli görüş ve önerileriniz olmadan tamamlanmış olamayacağı için verilen yasal süre dâhilinde ilişikteki formla bize görüş ve önerilerinizi bildirmenizi rica ediyoruz. Gelen görüşlere göre nihai şeklini alacak olan meslek standardımız M.Y.K ‘nın oluşturacağı “Kültür Sanat” komitesinin görüşüne sunulacak ve daha sonra Mesleki Yeterlilik Kurumu yönetim kurulu tarafından onaylanarak resmi gazete de yayınlanacaktır. Böylece mesleğimiz ve sektörümüz adına yasal düzenlemeler yapabilmek ve oyunculuk alanındaki mesleklerin hukuki açıdan tanınması için önemli bir adım atmış olacağız.
Meslek Standardı öncelikle mesleğin icrası aşamasındaki en temel, vazgeçilemez adımları göz önünde bulundurmaktadır. Burada amaç mesleğin icrası aşamasında geçilen adımları meslek dışından kişilerin de rahatlıkla anlayabileceği nitelikte anlatmaktır. Taslak metinler;
Dansçı
Opera Şarkıcısı
Bu taslak meslek standartlarına yönelik görüş ve önerilerinizi  görüş ve değerlendirme formu kullanarak en geç 27.07.2014 tarihine kadar iletişim adreslerimize posta veya info@oyuncularsendikasi.org adresimize elektronik posta yoluyla gönderebilirsiniz.