Ankara’da TRT Genel Müdürlüğü ile “Setlerde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Çalışması” üzerine toplantı gerçekleştirdik

Oyuncular Sendikası olarak, Sinema Televizyon Sendikası ile birlikte  “Setlerde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Çalışması”  sunumumuzu gerçekleştirmek üzere TRT Genel Müdürlüğü ile Ankara’da bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantı Oyuncular Sendikası ve Sinema Televizyon sendikası Yönetim kurulu üyelerinin ve TRT yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti.

Oyuncular Sendikası Genel Sekreteri Sercan Gidişoğlu, Oyuncular Sendikası ve Sinema TV Sendikasının ortak hazırladığı “Setlerde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Çalışması” sunumunu gerçekleştirdi.

TRT Genel Sekreteri Bora Durmuşoğlu ve TRT yetkilileri ile yapmış olduğumuz toplantıda, iş yerlerimiz olan setlerde sıfır risk yönetimine geçişin nasıl sağlanacağı, işçi sağlığı iş güvenliği kültürünün nasıl geliştirileceği, sözleşmelerle insan onuruna yaraşır çalışma ilkelerini nasıl düzenleneceği gibi sorulara hep beraber yanıtlar arandı.

Bu toplantının bir tanışma toplantısı olarak değerlendirilmesi gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı ve bir sonraki toplantı için tekrar iletişime geçmek üzere toplantı sonlandırıldı.