Pzt. - Cuma: 10.00 - 18.00 Cumartesi - Pazar: Kapalı

3. FAZ SOSYAL DESTEK PROGRAMI İÇİN BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN ALINMAYA BAŞLANDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hane başına 1000’er lira desteği içeren “ 3.Faz Sosyal Destek Programı” için başvuruları bu hafta e-Devlet üzerinden almaya başladı.

Bu destek programına; kamu işçileri, memurlar, emekliler, İŞKUR’un kısa çalışma ödeneği ile işsizlik ödeneğinden yararlananlar ve de 1.ve 2.fazdaki nakdi destekleri alanlar dışındaki herkes e-Devlet üzerinden başvuru yapabilir. Bu desteğin hane bazlı yapılacağı unutulmamalıdır. Yani aynı haneden iki kişi başvuru yaptığında 2000 TL bir yardım yapılmayacak, yine hane özelinde 1000 TL destek sunulacaktır.

Başvurularda gelir kıstası şartı bulunmuyor. Ancak e-Devlet üzerinden açılan “Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu” bölümünde başvuruyu yapan kişiye çeşitli sorular yöneltiliyor ( iş ve sosyal güvenlik durumu, aylık gelir, çocuk sayısı, evin kira olup olmadığı, son gelen fatura bedelleri vb.). Bu noktada;  hanedeki kişi sayısı, gelir ve gider durumları masaya yatırılarak, desteğe en fazla ihtiyacı olan hanelere öncelik verileceği anlaşılmaktadır.

 

E-Devlet Kapısı: https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/

 

Başvurular Nasıl Yapılacak?

  • Başvurular T.C. kimlik numaraları dikkate alınarak, E-Devlet üzerinden yapılacaktır.

 

  • T.C. kimlik numarasının son hanesi “0” olanlar pazartesi , “2” olanlar Salı, “4” olanlar Çarşamba, “6” olanlar Perşembe, “8” olanlar Cuma  günü başvuru yapabilecektir.

 

  • Cumartesi ve Pazar günleri ise  başvurular, T.C. kimlik numarası ile ilgili sınırlama olmaksızın yapılabilecektir.