Image Alt

Üyelik Bilgilendirmesi

Oyuncular Sendikasına Kimler Üye Olabilir?

Tüzüğümüz gereğince Oyuncular Sendikası’na üye olabilmek için; sahne, perde, ekran, mikrofon alanlarından en az birinde profesyonel olarak (oyuncu, seslendirme oyuncusu, dansçı, opera şarkıcısı) çalışıyor olmanız yeterlidir.

Nasıl Üye Olabiliriz?

Eğer yukarıdaki tek koşulumuzu sağlıyor iseniz üyelik başvurusu adımlarını takip edebilirsiniz.

Öncelikle aşağıdaki belirteceğimiz evrakları tamamlamanızı rica ediyoruz.

• 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Bir adet arkalı önlü nüfus cüzdanı fotokopi
  • Özgeçmişiniz
  • Aidat formu – Islak imzalı olmalıdır. (Üyelik başlığının altında yer alan formlar kısmından bulabilirsiniz)
  • Üye kayıt formu – Islak imzalı olmalıdır. (Üyelik başlığının altında yer alan formlar kısmından bulabilirsiniz)

Sendikamız yalnızca üyelerimizden gelen aylık aidat ödemeleri ve bağışlar ile temel giderlerini karşılamakta ve faaliyetlerini sürdürmektedir. Aylık aidat ücretlerimiz, üç yılda bir gerçekleştirdiğimiz Olağan Genel Kurul’larda belirlenir ve yürürlüğe girer. 2. Dönem Yönetim Kurulu kararıyla üyelik aidatı asgari 30TL olmak üzere bir üst sınır olmaksızın üyelerimiz tarafından belirlenip ödenmektedir.

Üyelik başvuru sürecinde ise tercih ettiğiniz aylık ödeme tutarı baz alınarak 1 yıllık toplu ödeme alınmaktadır. (Örneğin; aylık aidat ödemenizi 50 TL olarak belirlediyseniz 1 yıllık toplam tutarı 50TL X 12 ay = 600TL’dir.) Bu tutarı banka hesabımıza havale yapabilir, elden verebilir veya kredi kartı bilgilerinizi paylaştığınız takdirde biz kartınızdan çekim sağlayabiliriz. Başvuru sırasında ödemenizi gerçekleştirdiğinize dair dekont/makbuz/fişi de bizimle paylaşmanızı rica ediyoruz. Üyeliğinizin ikinci senesi itibariyle belirlediğiniz tutar üzerinden aylık ödeme sistemine geçebiliyorsunuz.

Evraklarınız ve ödeme işleminiz eksiksiz olarak tamamlandıktan sonra Yönetim Kurulu’na sunuyoruz. Yönetim Kurulu’muzun incelemesinden sonra üyelik başvurunuz onaylanıyor.

Onaylanan üyeliğiniz ile ilgili sizi bilgilendiriyoruz. Profesyonel oyuncu olduğunuzu belgeleyen, pek çok gelişmiş ülkede geçerliliği olan ve size çeşitli sosyal avantajlar sağlayan üyelik kartınızı size teslim ediyoruz.

Daha Fazla Bilgi İçin

Bunların dışında sorunuz olursa ya da daha detaylı bilgi almak isterseniz bize irtibat ofisimizden, telefon numaralarımızdan ve info@oyuncularsendikasi.org adresinden hafta içi Pazartesi-Cuma 10.00-18.00 saatleri arasında ulaşabilirsiniz.