Dijital Eğitim Projelerinde Seslendirme Taban Ücret Tarifesi ve Uygulaması

Bu tarife, ticari dijital eğitim alanında (ticari kimliği olan, üyelik ile satın alınan ve sadece üyelere kapalı devre sunulan e-eğitim, online eğitim, offline eğitim, mobil ve/veya bilgisayar uygulama üzerinden eğitim, web browser üzerinden eğitim gibi hizmetlerde) yapılan seslendirme ile ilgili seslendirme oyuncularına ödenmesi gereken ücretlere dair, Oyuncular Sendikası Seslendirme Çalışma Grubu tarafından hazırlanan tavsiye niteliğindeki taban ücret tarifesidir.

Tarife; 1 Ocak 2021 itibarıyla devreye girer. Her yıl sendikamız tarafından söz konusu tavsiye taban tarifesi güncellenecektir. Tarifedeki ücretler “taban ücret” olup “sabit ücret” olarak uygulanamaz. Seslendirme oyuncusunun daha yüksek ücretlerle anlaşma yapmasının önünde engel teşkil edecek biçimde uygulanamaz. Dijital eğitimde üyelik gerektiren ve uzaktan eğitim sektöründe ticari hizmet veren kurumların ders, konu, tema vb. içerikleri ile ilgili yapılan seslendirmeleri için bu taban ücret politikası tavsiye edilir.

Oyuncular Sendikası Dijital Eğitim Projelerinde Seslendirme Taban Ücret Tarifesi ve Uygulaması” nı görüntülemek için lütfen tıklayınız.