Dünya Oyuncu Örgütleri İstanbul’da!

Oyuncular Sendikası olarak, 2012 yılında üyesi olduğumuz dünya oyuncu örgütlerinin üst federasyonu Uluslararası Aktörler Federasyonu (FIA)’ nu, Türkiye’nin kültür sanat başkenti İstanbul’da ağırlıyoruz. İki dönemdir Yönetim Kurulu Üyesi olduğumuz FIA’yla birlikte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Müdürlüğü’nün de desteğiyle Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 30 Eylül’de kamuoyuna açık büyük bir panel organize ediyoruz.

Amerika Oyuncular Sendikası SAG-AFTRA da panelde yerini alacak

Dünyaca ünlü sektör temsilcilerinin bulunacağı bu panelde konuşmacı olarak; FIA Genel Başkanı Gabrielle Carteris, FIA Genel Sekreteri Dominick Luquer, İngiltere Oyuncular Sendikası Genel Başkanı Lynda Rooke, Kanada Oyuncular Birliği Yönetici Direktörü Arden R. Ryshpan, Fransa İcracı Sanatçılar Sendikası Ulusal Delegasyon Üyesi Jimmy Shuman ve şu an tüm dünyadaki oyuncuların, senaristlerin, yönetmenlerin, yapımcılarının takip ettiği Hollywood Grevi’nin örgütleyicisi Amerika Oyuncular Sendikası (SAG-AFRTA) ‘nın Ulusal Direktörü Duncan Crabtree- Ireland da bizlerle birlikte olacak.

Panelin Moderatörlüğünü sendikamız Genel Sekreteri Sercan Gidişoğlu yapacak.

Sektörümüzün ve mesleğimizin geleceğini uluslararası bir boyutta tartışacağımız bu panelde; oyuncu hakları, yapay zeka, Hollywood grevi, gelecekte mesleğimizi etkileyecek önemli konu başlıkları ve elbette yaşanan gelişmeler karşısında neler yapmamız gerektiğini detaylı olarak tartışacağız. Panelin son kısmında SAG-AFTRA temsilcisi de dahil olmak üzere, tüm konuşmacılara dilediğiniz soruyu yöneltebilirsiniz.

Ülkemizin ve sendikamızın bu önemli toplantıya ev sahipliği yapıyor olmasından dolayı çok heyecanlıyız. Dünyadaki tüm tartışmalara hakim olabileceğiniz ve mesleğimizin geleceğine dair kapsamlı bilgi edinebileceğiniz bu panele herkesi bekliyoruz.