FIA 2020 Yönetim Kurulu Toplantısı Sanal Olarak Gerçekleştirildi

Sendikamızın da yönetim kurulu üyelerinden olduğu FIA’nın (International Federation of Actors) 2020 yılı yönetim kurulu toplantısı COVID-19 Pandemisinden ötürü online olarak 27-28 Ekim 2020 tarihlerinde yapıldı. Normal şartlarda 2020 yılında yapılacak FIA Kongresi’nde yapılması gereken bu dönemin son Yönetim Kurulu toplantısı Pandemi nedeniyle Kongre’nin ertelenmesi üzerine son durumu ele almak için online olarak toplandı. Bu durumda, mevcut Yönetim Kurulu’nun muhtemel son toplantısı 2021’de online olarak yapılacak FIA Kongresi’nde olacak. Yönetim Kurulu online toplantısında Türkiye’den üye olan sendikamızı temsilen Genel Sekreterimiz Sercan Gidişoğlu ve ÇASOD’u temsilen Başkan Yardımcısı Emre Yetim hazır bulundu.

Toplantının ilk gününde öncelikle FIA bütçesi, FIA ‘yatırım planı’, üyelik sorunları, FIA Sekreterya raporu ve eylem planı ele alındı. Yönetim kurulu bu alanlarda FIA Sekreteryası ve Presidium tarafından hazırlanan önerileri genel hatlarıyla kabul etti. Ayrıca FIA bölgesel gruplarının çalışmaları ve farklı FIA projelerindeki (EuroFIA Dance passport, FIA Diversity project, digital skills, v.b.) gelişmeler delegelere aktarıldı. FIA Genel Kurulu’ndaki yeni oylama sisteminin gerektirdiği FIA Anayasası’ndaki değişikliklerin yazılı versiyonu tartışıldı. Son olarak, “çeşitlilik ve eşitlik” (diversity and equality) başlıklı kısa bir serbest kürsü bölümü yapıldı.

İkinci gün; toplantının büyük bölümünde 22. FIA Genel Kongresi’nin ne zaman ve hangi şartlarda – fiziki ya da sanal – gerçekleşeceği tartışıldı. Sanal Kongre için gerekli FIA Anayasası değişiklikleri karara bağlandı. Sanal Kongre olması halinde nasıl yapılması gerektiği ile ilgili görüşler paylaşıldı. Kongrenin sanal olarak yapılması oybirliğiyle kabul edildi ve olası tarih önerileri kayda geçirildi. Toplantı dilek ve görüşlerin dile getirildiği serbest kürsü bölümüyle sona erdi.