Netflix Taban Tarife Anlaşması’nın Yenilenmesi İçin Çalışmalara Başlandı

Seslendirme alanında iki yılı aşkın süredir devam eden sosyal diyalog sürecinin sekizinci toplantısı 01 Aralık 2018 Cumartesi günü Oyuncular Sendikası ofisinde yapıldı. Oyuncular Sendikası’nın çağrısıyla yapılan toplantının ana konusu; sosyal diyalog yöntemiyle seslendirme mesleğinde bir ilk olarak oluşturulan ve 2017 Ağustos ayından beri yürürlükten olan Netflix (dış piyasa) taban tarife anlaşmasının yenilenme müzakereleriydi.

Daha ziyade teknik bir çalışma şeklinde geçen toplantıda Oyuncular Sendikası Seslendirme Çalışma Grubu tarafından hazırlanan taslak metin tartışmaya açıldı. Toplantıya katılan ve yazılı görüş belirtmiş olan stüdyoların görüşleri üzerinden anlaşma metniyle ilgili müzakereler başlatıldı.

Sürecin devamında diğer stüdyoların da görüşleri toplanarak metin üzerinde müzakerelere devam edilmesi kararlaştırıldı. Bu sebeple Seslendirme Çalışma Grubu metin üzerinde görüşleri toplamaya devam edecek ve herkesin ortaklaşa kabul edip uygulamaya koyacağı yeni tarife anlaşması üzerinde müzakereler Aralık ayı boyunca devam edecek.

Müzakereler sonucunda sosyal diyalog yöntemiyle bir başka başarının altına imza atılarak anlaşmanın yeni koşullarıyla 2019’da yenilenmesi hedeflenmektedir. Şu an başlangıç aşamasında olan müzakereler ilerledikçe seslendirme kamuoyuna daha detaylı bilgilendirme yapılacaktır.