Oyuncular Sendikası Yapımcılarla Masaya Oturdu

27 Nisan 2012 tarihinde 3.Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kadir Has Üniversitesi Fener Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Sn. Cüneyt Olgaç, Çalişma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Danışmanı Sn.Bülent Kuzu, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir Vergileri Grup Müdürü Sn.Fatih Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Şube Müdürü Sn. İbrahim Demircan, Sosyal Sigortalar Kurumu İstanbul İl Müdür Yardımcısı Sn. Ersin Umdu, Kültür Ve Turizm Bakanliği Sinema Genel Müdürlüğü Uzmanı Sn.Seda Gazez,Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettişi Sn.Cahit Evcil, Sosyal Grüvenlik Kurumu Şube Müdürü Sn.Esra Ceyhun, Kültür Ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü Telif Hakları Yetkilisi Uzman Sn. Şükriye Şirin ve Uzman Yardımcısı Sn.Oya Tulukçu, Se-Yap Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Zeynep Özbatur Atakan, Se-Yap Yönetim
Kurulu Başkan Yardimcısı Sn. Baran Seyhan, Tesiyap Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Erdal Tuşunel, Tesiyap Temsilcisi Yapımcı Sn.Birol Güven, Tesiyap Temsilcisi Av. H. Oğuz Müftüoğlu, Oyuncular Sendikası Genel Başkanı Sn.Memet Ali Alabora, Oyuncular Sendikası Genel Sekreteri Sn.Tevhide Şebnem Sönmez, Oyuncular Sendikası Hukuk Birimi Koordinatörü Sn. Av. Sedef Erken Sanlısoy, Hukuk Birimi Sorumlusu Sn.Av.Sera Kadigil, Oyuncular Sendikasi Yönetim Kurulu Üyeleri, pek çok Oyuncular Sendikası üyesi, yapımcılar ve kast ajansı sahipleri katıldı.
Toplantı sonucunda, Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri, oyuncuların yapımcılar tarafından 4A (eski SSK)’lı olarak çalıştırılmaları gerektiğini net bir şekilde ifade ettiler.
Oyuncular Sendikası da 2012 Eylül ayı itibariyle, tüm dizi setlerindeki oyuncuların 4A’lı çalıştırılmasını hedeflediğini belirtti.