Oyuncular Sendikası II. Genel Kurulu

Oyuncular Sendikası Yeni Yönetimiyle Daha da Güçlenerek Yoluna Devam Ediyor!
29 Mart 2013’te kurulan sendikamızın ilk genel kurulunu 11 Eylül 2011’de 299 üye ile, ilan ettiğimiz tarihte, % 90 üye katılımı ile gerçekleştirdik.
Sahne, Perde, Ekran, Mikrofon Oyuncuları Sendikası Anatüzüğü gereği 3 yılda bir yapılması gereken genel kurulumuzu bu yıl 1000 üye sayısını aştığımız için delege sistemi ile sürdürdük.
2014 Mayıs / Haziran aralığında yapılan delege seçimlerimiz sonucunda 250 delegemiz oy kullanmaya hak kazandı.
6 Eylül 2014 tarihinde 165 delegemiz ve üyelerimiz genel kurula katıldı.
1. Yönetim Kurulumuz, genel kurula sunulan faaliyet raporları ve mali rapor açısından oybirliği ile  aklandı.
Yasalardan kaynaklanan zorunlu Anatüzük Değişiklikleri yanısıra 1. Yönetim Kurulumuzun genel  kurula sunduğu tüzük değişiklikleri önerileri ise 1 madde haricinde oybirliği ile kabul edildi.
Maddenin kabulüne itiraz eden delegemizin gerekçesi, bütün önerilerin oybirliği ile kabul edilmesinin  genel kurul hakkında şüphe oluşturmaması idi.
Ülkemizde demokratik ve medeni bir genel kurul yapılabildiğini kanıtlamak açısından bu davranışı  sebebiyle delegemize teşekkürü bir borç biliyoruz.
Oyuncular Sendikası 2. Olağan Genel Kurulu, üye ve delegelerin özenli ve dikkatli katılımı, toplantı  üslubuna gösterdikleri nezaket ve her konuya gösterdikleri ilgi ve titizlikle eşine az rastlanır bir sakinlik  ve dayanışma içinde geçmiştir.
1. Yönetim Kurulumuzun Genel Kurula önerdiği yeni yönetim kurulu ve zorunlu diğer organlar  listelerine delege veya üyelerimizden bir itiraz gelmedi ve önerilen liste dışında başka bir adaylık başvurusu da Divan Kurulu’na sunulmadı.
Bu durum delegeler tarafından konuşulduğunda, tek bir listenin seçim yapmayı engelleyeceği düşüncesinin oluşmaması için bir üyemiz yeni yönetim kuruluna adaylığını koydu.
Takdir etmeden geçemeyeceğimiz bu tavır, üyelerimizin sendikamıza ne denli güvendiğini ortaya koymuştur.
adaylar
6 Eylül 2014 tarihinde yapılan seçim sonucunda ;
Oyuncular Sendikası  2. Yönetim Kurulu Üyeleri
Meltem Cumbul
Tilbe Saran
Çağlar Deniz
Yiğit Özşener
Iraz Yöntem
Sercan Gidişoğlu
Özgür Çevik
Ceyda Düvenci
Candaş Baş

Denetleme Kurulu Üyeleri
Yavuz Topoyan
Sennur Nogaylar
Erdem Ergin Çalışkan

Disiplin Kurulu Üyeleri
Laçin Ceylan
Nadir Sarıbacak
Emine Umar
Oyuncular Sendikası Anatüzük gereği, Genel Başkan, Genel Sekreter ve Genel Mali Sekreter yönetim kurulu ilk toplantısında kurul tarafından atanır. Yeni yönetim kurulunun ilk toplantı sonucunu merakla bekliyoruz.
oy
1. Yönetim Kurulumuz yeni dönemimiz için üstünde durmak istedikleri durumları açıklarken; 3 yıl boyunca sendika yönetiminde bulunan kadro ve üyelerimizin belirlediği ilke ve hedeflerimizden sapmayacaklarını önemle belirttiler.
Meslek tanımımızı gerçekleştirildiğini, İş Kanunu’nun çocuk işçiliği yasasını içeren 71. Maddeye çocuk oyuncularımız için ek maddenin hazırlanıp ve yönetmeliğin tamamlandığını, İşçi Sağlığı ve Güvenliği konusunda çok önemli bir yol alındığını, yeni dönemde kendilerinin de bu konularda üstün gayret sarfedeceklerini vurguladılar.
Bütün sorunlarımızla beraber, oyuncuların 4A lılığıyla ilgili temel meselemizde de yeni fikir ve çözümlerle, kendi vizyonları dahilinde sektörümüzü düzenlemek konusundaki kararlılıklarını sürdüreceklerini ifade ettiler.
Yeni Yönetim Kurulumuz ve diğer zorunlu organlarımıza bize verdikleri güç, yepyeni ve dinamik bir enerjiyle bu sorumluluğu üstlendikleri için, her zaman “Başrol Dayanışmanın!” dedikleri için gönülden teşekkür ederiz.

Oyuncular Sendikası