Setlerde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Rehberi

Tüm sektör çalışanlarının dikkatle incelemesi gereken “Setlerde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Rehberi” miz  hazır.  Bu rehber, setlerde çalışanların sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalığı arttırmak için Oyuncular Sendikası, Sinema Televizyon Sendikası  ve Sinema Emekçileri Sendikası tarafından hazırlanmıştır.
Öncelikle rehberi oluşturma aşamasında emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyoruz. Büyük bir özveri ile hazırlanan rehberimizde birçok sektör çalışanı ve uzmanın emeği vardır. Kolektif bir çalışmanın ürünü olan rehberimizde emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkür ederiz.
Rehberi okuduğunuzda ilk bakışta size bilmediğiniz bir şey yokmuş gibi gelebilir. Oysa setler gizli tehlikelerle dolu çalışma alanlarıdır. En basit güvenlik önlemleri bile zorlu çevresel etkenler, iş yetiştirme stresi ve yorgunluk gibi yabancı olmadığınız çalışma hallerinde gözden kaçabilir. Setlerde çalışanların karşılaştığı riskli durumların tümüne değinebilmenin mümkün olmadığını biliyoruz. Bu nedenle rehberimizde her ekibin  sete ulaşmasından başlayarak, karşılarına çıkabilecek önemli tehlikeri ele aldık. Ayrıca bu tehlikelerden kaynaklanan  kaza risklerini azaltmak  için alınması gereken önlemler ve dikkat edilmesi gereken önemli noktaları da ekledik. Bunların dışında  kitabın sonunda sizlere kendi güvenlik listenizi oluşturabileceğiniz bir alan bıraktık.
Sürekli yenilen teknoloji  setlerde alınması gereken önemlemleri değiştiriyor. Bu rehberi güncel tutmak bizlere yapacağınız katkılara ve uyarılara bağlı. Rehberin gelişmesi, daha yararlı olabilmesi için lütfen bizimle bağlantı kurun.
Herkese sağlıklı ve güvenli çalışmalar dileriz.

“Setlerde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Rehberi ” ni görüntülemek için tıklayınız.