Türkiye Uluslararası Aktörler Federasyonu (FIA) Yürütme Kurulu’nda

Uluslararası Aktörler Federasyonu’nun (FIA) 21. Kongresi Brezilya’nın Sao Paulo kentinde 22-25 Eylül 2016 tarihleri arasında yapıldı. Bu önemli etkinlikte sendikamızı Genel Başkanımız Meltem Cumbul temsil etti.
Kongre’nin son günü olan 25 Eylül Pazar, FIA’yı 2020 yılına kadar yönetecek Başkan ve Kurulları belirleyecek seçimler tüm delegelerin katılımıyla yapıldı. 2012 yılında FIA Başkanlığı’na seçilen Kanadalı aktris ve ACTRA (the Alliance of Canadian Cinema, Television and Radio Artists) Başkanı Ferne Downey, Brezilya’daki kongrede yeniden FIA Başkanı olarak seçildi.
Başkanlık seçiminin yanı sıra FIA’nın politikalarını ve stratejilerini belirlemekle görevli iki kurum olan Başkanlık Divanı (Presidium) ve Yürütme Kurulu’nun (Executive Committee) üyeleri de Sao Paulo’daki kongrede seçildi.
Yapılan seçimler sonucunda 6 Başkan Yardımcısı’ndan oluşan Başkanlık Divanı’nda şu isimler yer aldı;
Denys Fouqueray (SFA, Fransa)
Katja Holm (DSF, Danimarka)
Christine Payne (Equity, Birleşik Krallık)
Ligia De Paula Sousa (SATED/SP, Brezilya)
David White (SAG-AFTRA, Amerika Birleşik Devletleri)
Vladimir Kamen (CCCWU, Rusya)
Başkan ve Başkan Yardımcıları’nın temsil ettiği ülkelerin yanı sıra 8 ülkenin daha yer aldığı Yürütme Kurulu için yapılan seçimlerde Türkiye Yürütme Kurulu’na seçildi. Yürütme Kurulu’nda ülkemizi Türkiye’nin FIA üyesi iki kurumu olan Oyuncular Sendikası ve Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) birlikte temsil edecekler. Türkiye ile birlikte Yürütme Kurulu’na seçilen diğer ülkeler şunlar; İsveç, Avustralya, Japonya, Fas, Uruguay, İsviçre ve Hırvatistan.
FIA tarafından yayınlanan orjinal basın bildirisini görmek için tıklayınız.
2012 yılındaki 20.Kongre’de üyesi olduğumuz Uluslararası Aktörler Federasyonu’nun 21.Kongresi’nde Yürütme Kurulu’na seçilmiş olmanın mutluluğunu siz üyelerimizle de paylaşıyoruz. Bu süreci başlatan Birinci Yönetim Kurulu üyelerimize ve süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.
OYUNCULAR SENDİKASI