Uluslararası Aktörler Federasyonu’ndan Türkiyeli Tiyatroculara Destek!

Uluslararası Aktörler Federasyonu Avrupa Grubu EuroFIA;
İstanbul toplantısının sonunda, Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) ve Oyuncular Sendikası’nın,Türkiye’de tiyatroya yapılan devlet desteğinin korunması ve geliştirilmesi ile ilgili mücadelesine destek kararı aldı.
EuroFIA’nın toplantı sonuç bildirgesi, Türkiye’de tiyatroya yapılan kamu finansması kullanımının tehdit altında olmasına yer verdi. EuroFIA, İstanbul toplantısın sonunda “Sanatçılar ve sanatçı örgütlerinin karar alma mekanizmaları ve yönetimde yer aldığı, yeni ve iyileştirilmiş bir tiyatroya devlet desteği modeli oluşturmak üzere,  sanatçıların da sürece dahil edildiği bir çalışma başlatılması konusunda, ÇASOD ve Oyuncular Sendikası’nın Türk Hükümeti’ne yaptığı çağrıyı desteklemekte” olduğuna dair bir karar yayınladı.
-Türk Tiyatrosuna destek amacıyla hazırlanan bildirinin Türkçe’si  için buraya tıklayınız.
– Türk Tiyatrosuna destek amacıyla hazırlanan bildirinin İngilizce’si  için buraya tıklayınız.
– Türk Tiyatrosuna destek amacıyla hazırlanan bildirinin Fransızca’sı  için buraya tıklayınız.